• info@2-challenge.com

Kennen jullie Mansons vermijdingswet?

Die stelt: Hoe meer iets je identiteit bedreigt, hoe meer je zult proberen het te vermijden.

 

Hoe zie jij jezelf? Welke termen passen het meest bij jou? Zijn het bepaalde eigenschappen: zoals vriendelijk, creatief, doorzetter, … Of is het gelinkt aan je beroep: een boekhouder, een manager, een entrepreneur, … Je link met de familie: broer, zus, vader, moeder, … Je historiek: in onze familie zijn we geen tafelspringers, we hebben nooit veel gereisd, … Maar je kan je ook identificeren met je hobby, je gezondheid, ….

En wat past nu het meest bij jou? Wat definieert het meest jouw identiteit? En klopt het dan dat je situaties, gebeurtenissen, zaken die dit onderuit zouden halen, gaat vermijden? Ga jij conflicten uit de weg omdat je identiteit is om introvert of vriendelijk te zijn? Zie jij jezelf als een harde werker, en is het daarom moeilijk te geloven en vermijd je snel succes? Zie jij jezelf als grijze mus en vermijd je het daarom om te posten op social media en je zaak in de kijker te zetten?

Ik denk dat we allemaal dit lijstje wel kunnen aanvullen. Dingen die we niet hebben gedaan, uit angst om te sterk te veranderen of om je identiteit dreigen te verliezen.

Vul jij het lijstje aan?

Weet ook dat je deze barrières die je jezelf oplegt, kan doorbreken! Buig de dingen om, bekijk in hoeverre dat deel van je identiteit je echt helpt om je doelen te bereiken. Wil je hiermee aan de slag: https://www.2-challenge.com/coaching/request