• info@2-challenge.com

Verhoog je kansen tijdens een sollicitatie gesprek en stel jezelf de vraag: Is jouw sollicitatie een positieve of een negatieve sollicitatie?

Geschreven door Sabine Havelaerts (2-Challenge loopbaancoach en hoofd werving&selectie) 

 

Werkgevers zullen zeker navragen tijdens een sollicitatie waarom je net solliciteert voor hun job en hun bedrijf. Jouw antwoord op deze vragen is veel zeggend en kunnen bepalend zijn voor de evaluatie van je gesprek. Heb jij je antwoord daarom goed voorbereid?

Is jouw antwoord: “Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega’s en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is”

Of is je antwoord: “Ik ben een gedreven persoon, ik werk graag samen met mijn collega’s naar een doel toe, om de klant ten dienste te staan en om zo kwaliteit te kunnen leveren. Dit te kunnen doen binnen een bedrijf dat vernieuwend werkt, zou mij enorm motiveren en dat is waarom deze vacature mij zo aansprak.”

 

Je merkt het al. Het eerste antwoord is vanuit een afwijzing van het huidige. Het geeft aan wat je niet wil en is dus een negatieve sollicitatie. Potentiële werkgevers pikken hier ook je frustratie op, je negativiteit jegens je huidige werkgever en deze negativiteit kan ook op hen afstralen en dus jouw sollicitatie negatief beïnvloeden. Kies je op dat moment voor een nieuwe job? Of kies je er gewoon voor om zo snel mogelijk weg te zijn bij je huidige baas? Potentiële werkgevers krijgen daarom ook de kriebels van zulke antwoorden. Je geeft niet aan om volluit te willen gaan voor de job die op tafel ligt!

Het tweede antwoord geeft aan waar je naar op zoek bent. Het geeft aan welke van jouw capaciteiten je graag gebruikt en ook terug vindt in de vacature. Je zet ook in de verf wat je belangrijk vindt in een werkomgeving en dat je dat ook terug gevonden hebt binnen het bedrijf. Je solliciteert voor wat je wel wil en dit is bijgevolg een positieve sollicitatie. Jouw motivatie en positieve ingesteldheid stralen ook af op je interviewer/potentiële werkgever, die bijgevolg sneller geneigd is om een positief oordeel te vellen.

 

Heb jij hulp nodig om deze sollicitatietip in de praktijk om te zetten?

Is het moeilijk voor je om de frustratie van je huidige/vorige job uit een sollicitatie te houden?

Vind je het niet makkelijk om een positief antwoord te formuleren omdat je niet helder hebt wat je wel wil in een nieuwe job?

Of heb je nood aan bijkomende sollicitatietips?

 

Contacteer ons dan snel voor loopbaanbegeleiding en leer onze manier van werken kennen door je in te schrijven voor een gratis kennismakingsgesprek via https://www.2-challenge.com/coaching en door onze samenwerking met Passion for Work kan je ook bij ons terecht voor met loopbaancheques waardoor je recht hebt op 8u coaching voor 80Euro.