• info@2-challenge.com

Perfectionisme coaching

“Wat heel moeilijk is, en erg helpt, is niet langer proberen perfect te zijn, maar proberen jezelf te zijn“ Anna Quindlen

Bevrijd jezelf van perfectionisme

Verstop jezelf niet langer achter wie je denkt te moeten zijn. Wees de beste versie van jezelf, in balans, en combineer succes en zelfzorg, doelgerichtheid en plezier, groei en rust, aanpassingsvermogen en creativiteit, flow en focus, …, yin en yang.

“Laat gaan wie je denkt te moeten zijn en omarm wie je bent” Brené Brown

Wil je alles tot in de puntjes in orde hebben?

Wil je graag voor iedereen goed doen?

Ga je vaak over je grenzen?

Ervaar je makkelijk stress?

Stel je hoge eisen aan jezelf?

Pieker je vaak?

Heb je de dingen graag onder controle?

Doe je ontzettend hard je best op vele vlakken?

Vergeet je daarbij soms wie je bent en wat je belangrijk vindt?

Leg je de lat hoog voor jezelf en zet je jezelf (en anderen) zo stevig onder druk?

Ben je zelden tevreden?

Stel je vaak de dingen uit tot er een deadline aankomt?

Spreek je vaak het woord 'moeten' uit?

Komt er faalangst op als je iets belangrijks te doen hebt?

Inforegio woorden

Herken je dit?

Dan is er een grote kans dat perfectionisme in je leven is geslopen. En alhoewel perfectionisme je kan drijven naar succes, naar grootse realisaties, is er ook een keerzijde aan de medaille. Perfectionisme geeft je veel “moeten”, druk, stress en zwaarte. Het kan je belemmeren om de beste versie van jezelf te worden. Maar er is ook goed nieuws: omdat perfectionisme een patroon is, kan je dit ook doorbreken om zo opnieuw je authentieke “ik” te ontdekken.

Hoe werkt perfectionisme coaching?

Zoals gezegd is perfectionisme een patroon. Je hebt het jarenlang opgebouwd en ook al besef je misschien wel dat je bepaalde handelingen stelt, het patroon is een deel van je onbewuste handelen geworden. Enkel beseffen dat er iets moet veranderen, gaat je niet verder helpen.

Via de beproefde OCP techniek (Ontwikkelingsgerichte Coaching voor Perfectionisme), gaan we werken met je onderbewuste. Je onderbewuste is namelijk slimmer dan je bewuste verstand. Door creativiteit, verbeelding en trance maken we contact met het deel dat je perfectionisme aanstuurt en het deel dat je vrije zelf aanstuurt. En nee, trance is geen hocus pocus. Je kan het vergelijken met rijden op een autosnelweg: je rijdt van punt A naar punt B zonder het te beseffen. Maar zodra er iets gebeurt, reageer je. Je blijft dus zelf in controle.

Via het onderbewuste, ontwikkel je zelf een nieuw patroon; een patroon dat gestoeld is op eigenwaarde, zelfzorg, innerlijke rust, ongedwongenheid, plezier, creativiteit, … We gaan het deel dat je perfectionisme aanstuurt laten samenwerken met het deel dat je vrije zelf aanstuurt. Zo komen beide delen in evenwicht en combineer je succes en zelfzorg, doelgerichtheid en plezier, groei en rust, aanpassingsvermogen en creativiteit, flow en focus, …, yin en yang. Zo komen denken, voelen en doen, opnieuw in balans.

Kortom, je herontdekt je eigen gevoel van vrijheid, speelsheid, spontaniteit, ontspanning, ongedwongenheid, rust, focus, creativiteit, … Hierdoor sta je opnieuw in je eigen kracht, vergroot je zelfvertrouwen en welzijn waardoor ook je omgeving deze positieve vibes gaat oppikken.

Concreet?

Wil jij ook ontdekken hoe sterk perfectionisme jouw leven beheerst? Vraag dan vrijblijvend onze vragenlijst aan.

Wil je graag aan de slag gaan met de coaching? Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen je noden en behoeften en schatten we in hoeveel sessies er nodig zijn.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Een gemiddeld traject duurt ongeveer 6 sessies van 1 tot 2 uur.

Ga je als particulier aan de slag met je perfectionisme patroon, dan rekenen we 60Euro per uur.

Ons zakelijk tarief is 90Euro excl. BTW per uur.